Tételek ahol a tanszék "Alkotmányjogi Tanszék" és a mű dátuma 2004

Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: B | D | F | G | H | K | M | N | P | R | S | V
Találatok száma: 28.

B

Balina Béla (2004) A népszavazás, mint lehetőség a XX.-XXI. századi Európában, különös tekintettel Skandináviára. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bessenyei Krisztina (2004) A Magyar és a Portugál Alkotmánybíróság kialakulásának, szervezetének és gyakorlatának bemutatása - különös tekintettel a két állam alaptörvényére, alkotmánybíróságról szóló törvényére és az alkotmánybítróásgi határozatokra. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bottyán Balázs (2004) A közigazgatás reformja Magyarország uniós csatlakozását követően, különös tekintettel az önkormányzati változtatásokra. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

D

Domina László Béla (2004) Az Állami Számvevőszék törvényi szabályozása a nemzetközi standardok tükrében. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

F

Farkas Ciprián (2004) Az Országgyűlés állandó bizottságainak szerepe a jogalkotásban. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Fischer Anett Dóra (2004) Az Alkotmánybíróság és a Bundesverfassungsgericht szervezetének és hatáskörének összevetése, különös tekintettel egyes eljárásokra. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

G

Glóner Péter (2004) Az ombudsman jogfejlesztő szerepének lehetőségei és korlátai. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Grácz Zsuzsanna (2004) Az alkotmánybíráskodás kialakulása és modellejei a nemzetközi jogösszehasonlítás tükrében. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Gulyás Gergely Győző (2004) A magyar választójogi rendszer. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

H

Hutás Péter (2004) Országgyűlési választások elemzése és értékelése (Az 1990-es, 1994-es, 1998-as és 2002-es országgyűlési választások összehasonlító vizsgálata.). Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

K

Kahn Evarth (2004) A képviselő-testület és a bizottságok a ferencvárosi önkormányzat működésében. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kapcsos Gergely (2004) A helyi önkormányzatok és az Európai Unió. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kardos Angelika Csilla (2004) A többes állampolgárság magyar és nemzetközi összehasonlításban. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kocsis Máté (2004) A magyar választási rendszer. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Veronika (2004) Az állampolgársági szabályozásokban mutatkozó nemzetközi tendenciák. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kováts Antónia (2004) A közép-kelet európai államok rendszerváltó alkotmányainak története, valamint alapjogi szempontú vizsgálatuk, kitekintéssel az Európai Unió Alapjogi Chartájának történetére és rendelkezéseire. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

M

Micserics József (2004) A fogyatékossággal élő személyek jogai és esélyegyenlőségük biztosítása. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mikecz Tamás (2004) A Magyar Köztársaság Elnökének alkotmányos pozíciója. "Az államfő, mint a magyar belpolitika kiemelkedő személyisége.". Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mocsáry Gábor (2004) A jogállamiság elve az ombudsmanok gyakorlatában. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Márton Péter (2004) A népszavazás, mint lehetőság a 20. és 21. századi európai és Európán kívüli területeken. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

N

Nagy József (2004) A Magyar Köztársaság Alkotmánya a nemzetközi jog tükrében. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

P

Petri Bernadett (2004) Reginális politika a gyakorlatban: Magyarország és a Régiók Európája, különös tekintettel a határmentiség kérdésére. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pintér Edit (2004) A határon átnyúló együttműködés egyes jogi és gazdasági vonatkozásai. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pásztor Edit (2004) Az önkormányzatok helyzete az Európai Unióban. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

R

Romwalter Péter (2004) Egy jövőbeli második kamara kérdései a múlt hazai és a jelen nemzetközi tapasztalatai alapján. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Román Balázs (2004) A magyar választójog formai és tartalmi szabályozása, különös tekintettel az uniós csatlakozáshoz kapcsolódó változásokra. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

S

Szilvásy György Péter (2004) Az állami irányítás egyéb jogi eszközeinek múltbeli és aktuális kérdései. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

V

Vass Sándor Gergely (2004) Az alkotmánybíróságok kialakulása és modelljei nemzetközi összehasonlításban. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A lista elkészítésének dátuma 2024. July 5. 18:49:09 CEST.