Tételek ahol a tanszék "Alkotmányjogi Tanszék" és a mű dátuma 2016

Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | B | C | E | F | G | H | K | M | N | O | P | R | S | T | V
Találatok száma: 64.

A

Ambrusch Viktória (2016) A Common Law és a kontinentális jogrendszerek bírósági szervezetének bemutatása - A magyar és az amerikai rendszer példáján keresztül. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Asztalos Felícia (2016) A véleménynyilvánítás szabadsága Az emberi jogok európai bíróságának joggyakorlatának tükrében, különös tekintettel a véleménynyilvánítás korlátaira. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

B

Babos Lili (2016) A halálbüntetés, abortusz és eutanázia alkotmányjogi megítélése. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bak Géza Zoltán (2016) Az államfő szerepe a hatalommegosztás rendszerében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Balanyi Daniella (2016) Az emberi méltóság és az eutanázia - A megváltó halál dilemmája. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bandúr-Kreiter Edit (2016) A személyes adatok védelme a követeléskezelés hazai gyakorlatában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Benda Vivien (2016) Alapjogok korlátozása - technikák a gyakorlatban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bodó Bernadett (2016) Gyülekezési jog a rendőrségi jogalkalmazásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bottyán Béla (2016) Felelősségtani kérdések a legistica köréből. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

C

Csonka József Márk (2016) Az élethez való jog és az önrendelkezési jog kollíziója - az abortusz kérdéskörének tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

E

Engel Tünde Rózsa (2016) Az általános választójog kialakulása különös tekintettel a kiskorúak aktív választójogosultságára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Erdősi Ramóna (2016) Az egyház és az állam viszonya a rendszerváltástól napjainkig. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

F

Farkas Laura Katalin (2016) A házasság alkotmányjogi védelme az azonos nemű párok kapcsolatának szabályozása szempontjából. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

G

Győri Csaba László (2016) A Miniszterelnökség, mint zászlóshajó? MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

H

Hajik László (2016) Az Alkotmány és az Alaptörvény történeti áttekintése és az Alkotmánybíróság szerepének változása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Henn Vivien Alexandra (2016) Az eutanázia alkotmányjogi kérdéseinek vizsgálata. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hidasi Dorottya (2016) A vallási meggyzőződés kinyilvánításának korlátai a Emberi Jogok Európai Bíróságának gyakorlata tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Horváth Anna Zsófia (2016) Létezik -e valójában a halálhoz való jog? Az alkotmányos jogok tárgyalása az alkotmányok ,nemzetközi dokumentumok, a hazai jogi szabályozás és az alkotmánybírósági gyakorlat alapján. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Horváth Mihály Henrik (2016) A fogvatartottak identitásának megőrzése a büntetés-végrehajtásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

K

Katalán Gergely Tamás (2016) A lelkiismereti- és vallásszabadság szerepe és érvényre juttatás a büntetés- végrehajtásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Keller Anita (2016) Holtomiglan-holtodiglan. Együttélési formák Magyarországon - A házasság, család, élettársi kapcsolat védelme az Alkotmányjogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kiss Krisztián (2016) A különleges jogrend és intézményei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Bence (2016) Az államfő szerepe a jogalkotásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kupai Judit Lilla (2016) A kontinuitás megjelenése az alkotmánybíróság gyakorlatában. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kuti Viktória (2016) Házasság, család, élettársi kapcsolat. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kásai András Lajos (2016) Közvetlen demokrácia: valóság és utópia: a népszavazás jelene és jövője hazánkban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kövesdán-Tóth Zita (2016) Az eutanázia jogi szabályozása Magyarországon - Az európai legalizáló rendszerek tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

M

Magyar Máté (2016) A többes állampolgárok választójoga. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Manhertz Tamás István (2016) Az alkotmánybíráskodás érvényesülése Európában és Amerikában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mencseli Eszter (2016) Intézménykiváltás Magyarországon- a nevelőszülői rendszer átalakításának vizsgálata a gyermekjogok érvényesülése szempontjából. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mórocz Aliz Judit (2016) A jogtalan szabadságkorlátozás mint nyugdíj-kiegészítési jogcím: A kommunizmus alatt jogtalan szabadságkorlátozást elszenvedett személyek számára nyújtott nyugdíj - kiegészítések. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

N

Nagy Nikolett (2016) A helyi önkormányzatok rendeletalkotása az elmélet és a gyakorlat tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Nagy Zsófia (2016) Az emberi méltóság: a diszkrimináció tilalma nemi egyenjogúság, fogyatékkal élők életkor szerinti megkülönböztetés családok és gyermekek alkotmányos védelme. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Nobilis Demeter Ignác (2016) A menekültkérdés alkotmányjogi vonatkozásai. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Németh Zsolt (2016) A külhoni magyar állampolgárok választójoga a választási rendszerünk tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

O

Ormándi Edina (2016) Törvényalkotás a rendszerváltozás után. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Orosz Dóra (2016) Gyermekjogok érvényesülése napjainkban a gyermekmunka alkotmány- és nemzetközi jogi vonatkozásai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

P

Palásthy Noémi (2016) A gyülekezési jog szabályozásának hiányosságai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Papp Cecília Gertrúd (2016) Állam és egyház elválasztásának modellje Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Perera Dóra Stephanie (2016) Az alkotmánybíróság normakontroll-hatáskörének új elemei az alaptörvény tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pákozdi Gréta (2016) Államfő szerepe a jogalkotásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pál-Harmath Judit (2016) A választójog és annak korlátai, különös tekinetettel a cselekvőképességükben korlátozottak és a szabadságvesztés- büntetésüket töltő személyek választójogára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

R

Rakonczai Brigitta (2016) Az állampolgársági jog, különös tekintettel a kettős állampolgárság jogintézményére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Rigó Andrea (2016) Alkotmányjogi kérdések az abortusz vitában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Ruff Péter, Lőrincz András (2016) Élet az actio popularis után-Az alapvető jogok biztosa, mint a legerőteljesebb hang a kórusban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

S

Schindele Péter (2016) Az államfő szerepe a jogalkotásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Schubert Anett (2016) Önkormányzat az államszervezetben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Selyem Melinda Mercédesz (2016) Védőoltások az alkotmányjogban, avagy megtagadható-e a kötelező védőoltás. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Seres Éva (2016) A magyar címer az alkotmánytörténetben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Sidlik Anett (2016) A kettős állampolgárság problémái hazai és nemzetközi szinten. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szabados Anna Virág (2016) Az eutanázia megítélése Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szabó Lilla (2016) Gyermekek jogai és a gyermekvédelmi intézményrendszer. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szakács Richárd Tibor (2016) Közjogi érvénytelenséget eredményeztető hibák a törvényalkotásieljárás során. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szamákné Kalocsai Edina (2016) AZ ALAPVETŐ JOGOK ÉRVÉNYESÜLÉSE AZ IDEGENRENDÉSZETI ŐRIZET SORÁN. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szegedy Miklós (2016) Alkotmánybíráskodás egykor és ma. A magyar Alkotmánybíróság hatáskörei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szlifka Anna (2016) Az eutanázia alkotmányjogi vetületei - Az élethez és az emberi méltósághoz való jog. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Sáfár Szabolcs (2016) Az eutanázia kérdése az Alkotmánybíróság joggyakorlatában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Sándor Teodóra (2016) Választás a változásért avagy a képviselői jogállás a 2014-es változásokat követően, az alkotmányjog tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

T

Tamás Ádám Tamás (2016) Az emberi élethez és méltósághoz való jog érvényesülése - Különös tekintettel az eutanázia intézményére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Eszter (2016) Az élethez és az emberi méltósághoz való jog a határesetekben- Abortusz, eutanázia. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Gábor (2016) A köztársasági elnök jogállása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

V

Valaczka Bence (2016) Az anyanyelvi oktatáshoz fűződő alkotmányos jog és annak gyakorlati érvényesísülése Magyarországon a 2010-es években. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vassné Farkas Enikő (2016) Önállóan, a jogra támaszkodva - Jogi akadálymentesítés a fogyatékossággal élő személyek önrendelkezési jogának érvényesítéséhez. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vida Tamás (2016) Bírói függetlenség, különös tekintettel a szervezeti függetlenségre és a bírósági törvények 2011. évi reformjára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A lista elkészítésének dátuma 2024. July 5. 11:03:18 CEST.