Tételek ahol a tanszék "Európajogi és Nemzetközi Közjogi Tanszék" és a mű dátuma 2009

Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | B | C | F | G | H | K | L | M | P | R | S | T | V | Z | Á
Találatok száma: 40.

A

Antal Dóra (2009) Gyógyítás határok nélkül? A határokon átnyúló egészégügyi ellátásra vonatkozó betegjogok érvényesítéséről szóló irányelv-tervezet bemutatása az Európai Bíróság esetjoga tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

B

Bakonyi Andrea (2009) Az ex-jugoszláv területeken elkövetett emberiség elleni bűncselekmények nemzetközi törvényszéke. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Boczki Hajnalka (2009) A szerzői jog közös jogkezelésének helyzete az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bozi Ákos (2009) Az Európai Unió jogának implementációja a magyar jogba és ennek hiányosságából fakadó magyar jogi esetek a Közösségi Bíróság előtt. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bódis Noémi Erzsébet (2009) A nagykövetségek és konzulátusok egyes mentességei, a mentességek megvalósulása Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bódis Rita Gabriella (2009) Magyarország intézkedései a terrorizmus elleni küzdelemben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

C

Cseh Sándor Balázs (2009) A népirtás, az emberiesség és a háború elleni bűncselekmények megítélése különösképpen az ICTY és az ICTR gyakorlatában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Csepregi Horváth Bálint (2009) Az Euró-övezet az Európai Unión belül. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Csiribán Rita (2009) A közösségi szabadalom reformja a gyógyszeripar szolgálatában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Csonka Krisztián (2009) Nemek közötti hátrányos megkülönböztetés tilalma az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

F

Fekete Katalin (2009) Licencia-szerződések, különös tekintettel az Európai Közösség versenyjogára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Flumbort András (2009) Darfur - esettanulmány. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Forgó Kinga (2009) Az Európai Közösségek Bírósága ítélkezési gyakorlata és felépítése - különös tekintettel a szolgáltatások szabadságának biztosítására. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

G

Greff Judit (2009) Az Európai Unió Tanácsa és a Coreper. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

H

Halázs Csilla (2009) Az Amerikai Egyesült Államok és Kuba kapcsolata Guantanámo tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hidegh Kitti (2009) Az Európai Unió Közös Agrárpolitikája és hatása Magyarország mezőgazdaságára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hortobágyi Lilla (2009) Szállítmányozási rendszerek az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

K

Kemenes Krisztina (2009) A letelepedés szabadsága és az európai társasági jog fejlődése. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Lilla Magda (2009) A közös európai kül- és biztonságpolitika intézményesülése valamint esettanulmány az EGK szerepvállalásáról a délszláv-válságban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Marianna Krisztina (2009) A légtérhasználat jogi szabályozása Európában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kozma Zsófia (2009) A 2003-as iraki háború előzményei és nemzetközi jogi megítélése az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatai alapján. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kátai-Dienes Beatrix (2009) A parlamentarizmus eszméje és az Európai Parlament. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

L

Láng Andrea (2009) A népirtás és az államok nemzetközi jogi felelőssége : Bosznia-Hercegovina c. Szerbia és Montenegró : A Nemzetközi Bíróság 2007. február 26-i, a Népirtás Bűntettének Megelőzéséről és Megbüntetéséről szóló Egyezmény Alkalmazása tárgyában hozott ítélete. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

László Anita Margit (2009) A közösségi társasági formák, különös tekintettel az Európai Részvénytársaságra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Löffler Éva (2009) A kisebbségek védelmének európajogi alapjai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

M

Margittay-Mészáros Árpád Rudolf (2009) A demokrácia deficit problémája az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Menyhárt Anna (2009) A hátrányos megkülönböztetés tilalmának kérdései az angol jogban, különös tekintettel a faji diszkrimináció szabályozására. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

P

Pallya Kata (2009) Benes-dekrétumok, és a nemzetiségi jog alakulása Csehszlovákiában, valamint hatásuk a mai szlovákiai kisebbségi jogra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Palotai Hajnalka (2009) A munkavállalók szabad áramlása és a közszolgálat (public service) kivételének értelmezése. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Polster Krisztina (2009) Az élethez való jog, különös kitekintéssel az abortusz és a halálbüntetés kérdésére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

R

Ráthy Orsolya (2009) Migráció az Európai Unióban, különös tekintettel Magyarországra és Franciaországra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

S

Szőke Orsolya Kinga (2009) A diplomáciai kiváltságok és mentességek problémái konkrét jogesetek alapján, külünös tekintettel a személyhez fűződő mentességekre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szűcs Erika (2009) A szabad mozgás jogának korlátozása az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

T

Tahy Bálint (2009) A diplomáciai kiváltságok és mentességek problémái konkrét jogesetek alapján, különös tekintettel a diplomáciai képviseletre és a képviselet és a küldő állam közti kapcsolattartásra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Anett (2009) Az egységes gazdaságtámogatási rendszer bevezetésének hatásai a magyar birtokpolitikára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Zoltán (2009) Az Európai Parlament jelentőségének növekedése. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

V

Várnai László (2009) A nemzetközi humanitárius szokásjog jelentőségéről és gyakorlati alkalmazhatóságáról. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Z

Zeleznik Szabrina (2009) Az Európai Bíróság fejlődése, hatáskörei és a 2004-2008 közötti időszak fejleményei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Á

Ábrahám Judit (2009) A humanitárius nemzetközi jog és a katonai magánvállalatok. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Ádám Zsófia (2009) Egy új állam a Balkánon - Koszovó függetlensége az Európai Unió szemszögéből. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A lista elkészítésének dátuma 2024. July 5. 19:52:31 CEST.