Tételek ahol a tanszék "Európajogi Tanszék" és a mű dátuma 2015

Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | B | C | E | F | G | H | J | K | L | M | N | P | R | S | T | V | Z | É
Találatok száma: 66.

A

Albert Ildikó (2015) A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény rendelkezéseinek ismertetése az európai uniós szabályozás tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Antal Eszter (2015) A környezetjogi rasszizmus megjelenésének európai dimenziói. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Aszódi Diána (2015) Nemzetközi gyermekkereskedelem. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

B

Baki Szabina (2015) Az Európai Parlamenti Választások. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bari Henrietta Erika (2015) Az embrió jogi helyzete az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Biczi Zsolt (2015) A magyar nyelv helyzete Szlovákiában a Nyelvi Karta tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Birkás Evelin (2015) Az európai energiapolitika alakulása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Boros Ilona (2015) Az Európai Unió kutatási és innovációs politikája. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bozi Ákos (2015) Az Európai Unió gazdasági társaságaira vonatkozó szabad mozgás és letelepedés szabadsága jogesetek tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Burcsák Kata (2015) Francia-német együttműködés a kultúra tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bíró Lilla Edit (2015) A személyek szabad mozgása, különös tekintettel a közrendi, közbiztonsági és a közegészségügyi kivételekre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

C

Czigle János Tamás (2015) A kisebbségvédelem európai koncepciója. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

E

Erdélyi Ádám (2015) A használatra vonatkozó szabályok a mennyiségi korlátozásokkal azonos hatású intézkedések bírósági joggyakorlatában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

F

Farkas Eszter (2015) A kínzás elleni nemzetközi és európai uniós szabályok és alkalmazásuk a magyar jogrendben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Farkas Éva (2015) A fehér akác és az Európai Bizottság özönfajokkal foglalkozó rendelete. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Fodor Lilla (2015) Az Európai Unió regionális politikája és hatásai Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

G

Géczi Judit (2015) A termőföld jogi helyzete az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

H

Hajduk Andrea (2015) Gyógyszerszabadalmak élete az Európai Unióban - A szabadalmi oltalomtól a forgalombahozatali engedélyen keresztül egészen a kiegészítő oltalmi tanúsítványig. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hardi Róbert (2015) Az Európai Unió bővítés politikája, Törökország tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Havai Krisztina (2015) "Párhuzamos kereskedelem - a gyógyszeripar sajátosságait vizsgálva". MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hinger Nikolett (2015) A Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Horváth Alexandra Viktória (2015) Az Európai Unió energiapolitikája: fókuszban az energiafüggőség. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hosszú Péter Áron (2015) Gyógyszerek forgalomba hozatali engedélyezése az Európai Unióban és az engedélyezés belső piaccal való kapcsolata. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hugyecz Zoltán Máté (2015) Eurószkepticizmus. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

J

Jacsó Viktória (2015) Az európai szintű politikai pártok működése és lehetőségei az Európai Unió nyújtotta jogi és politikai környezetben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Janka Csilla Eszter (2015) A dublini rendelet és eljárás a gyakorlatban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Jánosa Szandra (2015) A gazdasági politikai integráció fejlődése Európában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

K

Kató Bernadett (2015) Az európai identitás és az euró. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Keresztes Krisztián (2015) A görög válság hatása az Európai Unióra - A Német Alkotmánybíróság és a közösségi jog viszonya. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Keresztes Nikolett Csilla (2015) Az Európai Parlament kialakulása és a választások. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kiss Annamária (2015) Az arab tavasz és a schengeni válság összefüggései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Korecz Gábor János (2015) Egyenlőség és megkülönbözetésmentesség Európában - A strassbourgi és a luxembourgi bíróság joggyakorlata. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Boglárka Bojána (2015) FÉLHOLD A CSILLAGOK ÁRNYÉKÁBAN Törökország csatlakozási esélyei az Európai Unióba. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Zsuzsanna (2015) A humanitárius intervenció megítélése a nemzetközi jogban és esetei az 1990 utáni időszakban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kucses Péter Dániel (2015) A diplomácia egyes területei a nemzetközi jogban és az Európai Unió diplomáciai és nemzetközi szerepvállalása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kálmán Tímea (2015) Az audiovizuális médiaszolgáltatások kapcsán felmerülő joghatósági kérdések. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kégl Ákos László (2015) Az Európai Unió és az ENSZ szerepe a terrorizmus elleni küzdelemben az ezredforduló óta. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

L

Lakatos Katalin (2015) A könyvvizsgálat függetlensége az 537/2014/EK rendelet tükrében, különös tekintettel a könyvvizsgáló kötelező rotációját előíró rendelkezésekre, és annak hatásaira. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

M

Maglódi Péter (2015) Az Európai Ombudsman. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Malovecz Adrienn (2015) Nemzetközi bűnügyi jogsegély és kiadatás az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Minya Réka (2015) Az Európai Unió jogi térhódítása: Az előfoglalás. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Miszkuly Evelin (2015) Az Európai Unió és Svájc közötti megállapodás a személyek szabad mozgásáról. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Molnár Krisztina (2015) A mennyiségi korlátozásokkal azonos hatású intézkedések-az áruértékesítési feltételek tagállamok általi korlátozásának gyakorlata az Európai Bíróság jogértelmezésének tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

N

Naszvadi Sára (2015) Az európai bűnügyi igazságügyi együttműködés újabb fordulópontja - az Európai Ügyészség felállításának problematikája. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Németh Zsuzsanna (2015) Az Európai Unió környezetvédelmi politikája, különös tekintettel az autóiparra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

P

Pethő Sarolta Réka (2015) Az egyenlő bánásmód elvének érvényesülése a közösségi munkavállalók körében, különös tekintettel a munkavégzés során biztosított jogokra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Popovics Bence (2015) Érdekérvényesítés az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pálffy Tamás (2015) The Cultural Policy of the Europenan Union in the 21st Century. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Párducz Noémi (2015) Az Európai Unió nyelvi politikája. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

R

Rucz Ervin (2015) Az uniós polgárság célja - különös tekintettel az európai öntudatra és a szabad mozgás jogára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

S

Santos Klaudia (2015) Az emberkereskedelem elleni küzdelem az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Serfőző Barbara (2015) A közös védelem kialakulásaának lehetőségei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Soltész Gergő (2015) A munkaerő szabad áramlása az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Solymosi Nikolett (2015) Az uniós polgárság intézménye az Európai Unió Bíróságának joggyakorlatában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Soós László (2015) Az Európai Unió bevándorláspolitikája, különös tekintettel a visszatérési Irányelvre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szopkó Anett (2015) Az Európai Unió mint globális partner - Az Európai Unió közös kül- és biztonságpolitikája. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szántai Réka (2015) Terrorizmus, a világméretű járvány. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

T

Tulejbics Henrietta (2015) Az Európai Unió csatlakozása az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló egyezményhez. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tárnok Balázs (2015) Az őshonos nemzeti kisebbségek védelme az Európai Unióban, különös tekintettel a szlovákiai magyarság és az európai kisebbségek nyelvhasználati jogaira. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Túri Zsófia Anna (2015) A menekültügyi szabályozás alakulása, különös tekintettel az Emberi Jogok Európai Bíróságának és az Európai Unió Bíróságának joggyakorlatára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

V

Varga Ildikó (2015) Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok bevándorlás-politikájának összehasonlítása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Varga Szilárd (2015) Magyarország külkapcsolati valamint katonadiplomáciai rendszerének változásai az Európai Uniós és NATO csatlakozások tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Varga Viktória Tímea (2015) A Natura 2000 ökológiai hálózat természetmegőrzési területeit érintő gazdasági beruházások engedélyezési eljárása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vincze Ágnes (2015) Önkormányzatok képviselete az Európai Unióban- magyar ügyek képviselete. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Z

Zilahi Péter Imre (2015) Föderalizmus Európában? - A lisszaboni szerződést követő uniós jogfejlődés értelmezése a föderalizmus eszköztárával. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

É

Éltető Nikolett (2015) A hidegháború és a nemzetközi viszonyok jellemzői Az orosz-amerikai ellentét. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A lista elkészítésének dátuma 2024. July 5. 14:41:15 CEST.