Tételek ahol a tanszék "Európajogi Tanszék" és a mű dátuma 2016

Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: B | D | F | G | H | I | J | K | L | M | N | P | R | S | T | V | W | Á
Találatok száma: 46.

B

Belléncs Anna (2016) A dömpingellenes intézkedések. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bendik Csilla (2016) Az Európai Unió fogyasztóvédelmi joga. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Biró Krisztina (2016) Az Európai Unió semmissé nyilvánítási eljárása, különös tekintettel a Tokaj-ügyre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bosányi Alexandra Eszter (2016) A demokrácia-deficit problematikája az Európai Unióban, különös tekintettel az intézményi vetületre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

D

Dene László Dániel (2016) Az Európai Unió közös kül- és biztonságpolitikájának működése és a XXI. század biztonságpolitikai kihívásaira adott válaszai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

F

Fehér Anna (2016) Crowdfuning - development and challenges related to the legal background of this alternative financing method. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Fischer Anikó Gabriella (2016) Az Európai Unió biztonság-és védelempolitikája, az EU válságkezelési műveletei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

G

Grinyuk Jelena Alekszandrovna (2016) Az uniós energiapolitika jogi célkitűzései az Európai Unió és Oroszország között fennálló politikai és gazdasági viszonyok függvényében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

H

Hajdu Rita (2016) Increasing aversion towards EU citizen migrant workers within the European Union. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hárs Szilvia (2016) Olaszország nyelvi egyenjogúságért vívott harca az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

I

Imre Vanessza (2016) Női munkavállalók az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Ivicz Viola (2016) A nemzeti fejlesztési bankok szerepe az Európai Unió hosszú távú finanszírozásában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

J

Juhász Nikolett (2016) Az Európai Unió kulturális identitása, szakpolitikája egy kulturális főváros nézőpontjából. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

K

Kabai István (2016) A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés kérdése az Európai Unió regionális politikájában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Király Boglárka (2016) Kultúrák találkozása: a Közel-Kelet és a Nyugat egymásra hatása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kiss Bernadett (2016) Hatáton átnyúló elektonikus kereskedelmi szolgáltatások vertikális korlátozása szelektív forgalmazás által az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kiss Enikő (2016) Natura 2000 területek a hatósági eljárások tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kiss Ferenc (2016) A kiskorúak védelme az Európai Unió médiajogában, illetve a védelem megvalósulásának eszközei a lineáris és lekérhető szolgáltatásokban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Klaudia Éva (2016) A migránsok jogi státusza az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Viktória Anna (2016) Egység és sokféleség az Európai Unió menekültpolitikájában - különös tekintettel a schengeni és dublini kérdésekre napjainkban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kálmán Kata (2016) Az ember, mint a XXI. század legkeresettebb "árucikke"- avagy az emberkereskedelem sajátosságai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kósa Diána (2016) Az Európai Unió válasza a migráció, mint globális jelenség kihívására. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

L

Langbein Réka (2016) A személyek szabad áramlásának legitim korlátai : az állampolgárság megkövetelése a közszolgálat és a közhatalom körébe tartozó foglalkozásoknál. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Lanstiák Dorottya (2016) Az Egyesült Királyság esetleges kiválása és annak hatásai az Európai Unióra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Lukács Kitti (2016) A Millenniumi Fejlesztési Céloktól a Fenntartható Fejlesztési Célokig : az Európai Unió fejlesztési politikájának jövőbeli irányai a nemzetközi folyamatok tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

M

Magyar Gábor (2016) Az Európai Unió bevándorláspolitikája. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Marton Ramóna Nóra (2016) Az Európai Unió közös fejlesztéspolitikájának fejlődése, különös tekintettel az ACP országokra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mihály Eszter (2016) Esélyegyenlőségi dimenziók az Európai Unó jogában, A nők kedvezményes nyugdíjba vonulásának vizsgálata a nemek közötti esélyegyenlőség összefüggéseiben. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Méhes Attila (2016) Az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió kialakulásának és jelenlegi alkotmányos berendezkedések öszzehasonlítása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

N

Nagy Zsófia (2016) A harmadik országbeliek illegális migrációja az Európai Unióban és Magyaroroszágon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

P

Pál Eszter (2016) A non-proliferáció kereskedelemkorlátozó vetületei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pápai Patrik (2016) A fenntartható fejlődés fogalma és gyakorlati megvalósulása a megújuló energiák szabályozásában, különös tekintettel az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pásztor Kata (2016) A menekültek Unióba való belépése és védelmük javítása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

R

Rodánics Marianna (2016) A szerv- és szövetátültetés jogi szabályozásának nemzetközi, EU szakpolitikai és hazai keretei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

S

Sajben Eszter (2016) Az Európai Unió közös biztonság- és védelempolitikájának kialakulása és a válságkezelés. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Seres Anna (2016) Migrációs politika az Európai Unióban, különös tekintettel az emberkereskedelem elleni fellépésre és a kisérő nélkül utazó kiskorúak védelme. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Sokolowski Márk (2016) Nemzeti kisebbségvédelem : a kisebbségi jogok és a kettős állampolgárság Európában, gyakorlat a Felvidéken. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szlávik Bence (2016) Az EU regionális politikájának fontosabb kérdései-Magyarország regionális problémái és fejlődési irányai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

T

Tóth Dorottya Katalin (2016) A háromoldalú egyeztetések szerepe a rendes jogalkotási eljárásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Laura Bernadett (2016) Az Európai Unió és a hazánk kapcsolatát érintő foglalkoztatási mobilitás alakulása a regionális politika keretein belül, szabad munkaerő - áramlás előnyei és veszélyei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Roland (2016) Menekültpolitika az Európai Unióban és Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

V

Varju Roxána (2016) Küzdelem az importbűnözés ellen - az európai elfogatóparancs alkalmazásának kérdései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Varjú Fanni (2016) Az Európai Unió és Afrika kapcsolata fejlesztéspolitikai szemszögből. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vári Zsuzsanna Judit (2016) Az Európai Unió jogalkotásának és jogalkotó szerveinek jellemzői nemzetközi összehasonlításban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

W

Weidinger Brigitta (2016) Az Európai Unió menekültügyi megoldásai és hatásköri problémái a 2015-ös migrációs krízis kapcsán. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Á

Ács Annamária (2016) A magyar, az Európai Uniós és a nemzetközi közjog normakollíziója a menekültekre vonatkozó szabályozás viszonyrendszerében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A lista elkészítésének dátuma 2024. July 4. 23:41:49 CEST.