Tételek ahol a tanszék "Jogtörténeti Tanszék" és a mű dátuma 2010

Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | F | H | I | K | L | N | P | R | S | T | V
Találatok száma: 30.

A

Ablonczy Zsuzsanna (2010) A laikus bíráskodás problémájának bemutatása a magyarországi esküdtszéki ítélkezés történetén keresztül. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Ancsin István (2010) A III. birodalom jogtörténete. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

F

Földi Tímea (2010) Az országgyűlési képviselő - kezdetektől a XX. század elejéig Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

H

Hazafi Áron (2010) A hungarista hatalomátvétel alkotmány-történeti kérdései. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hosszú Gábor (2010) A székely jog megjelenése egy rovásemlékben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

I

Iliász Alexandrosz (2010) A részvénytársasági jog és a részvénytársaság intézményeinek kialakulása a magyar jogban, különös figyelemmel a XIX. századi jogfejlődésre. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

K

Karatka Lajos (2010) Zala vármegye területe, közigazgatási térszerkezete, közigazgatása és bíráskodása, a megyei hivatalnokréteg és a közigazgatási nyelv fejlődésének bemutatása Szent Istvántól a rendszerváltozásig 1000-1989. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Keve Balázs (2010) A szovjet típusú diktatúra kiépítése Magyarországon 1944-1949. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kiss Csaba (2010) A magánnyomozás kialakulása, története és jogtörténete. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

L

Laskai-Varga Botond (2010) Szombathelyi Ferenc pere / Népbírósági törvénytelenségek, kommunista jogszolgáltatás a második világháború utáni Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

N

Nagy Renátó (2010) A magyar titkosszolgálat szervezete 1945 és 1956 között. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Nagy Tünde (2010) A szocialista egészségügy szervezete és működése. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Németh Brigitta (2010) A magyar nők jogainak fejlődése a 19. századtól napjainkig. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

P

Pach Nikolett (2010) A Szent Korona-tan gyökerei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Papp Evelin (2010) A parlamentáris rendszer megvalósulása Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pongrácz Zoltán (2010) A nemzetiszocializmus és a Weimari Köztársaság felszámolása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pruzsina Mónika (2010) A polgári házasságról szóló 1894. évi XXXI. törvény az állam és az egyház kapcsolatának tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pászthory Anita (2010) Az olasz diktatórikus államszervezet korszaka. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

R

Rieth Anna (2010) "Vatikán", mint a nemzetközi jog alanya, és követe Magyarországon az esztergomi érsek személyében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

S

Schaffer Zita (2010) Szentkorona-tan. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Stark-Koronghy Erika Andrea (2010) Erdély jogtörténete a provizórium és a kiegyezést követő dualizmus korában. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szkladányi Olivér (2010) Az állam és az egyház kapcsolatának alakulása a középkori Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szőke Judit (2010) Erdély és a nemzetiségi politika a századfordulótól az elcsatolásig. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Sándor Beáta (2010) Esküdtbíráskodás Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

T

Tályai Tímea (2010) Munkaharc a XVIII-XIX. századi Angliában. A munkajog és demokratikus alapjogok összefüggései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Gergely (2010) Az alkotmányos vádemelés eljárás az Amerikai Egyesült Államokban. Az "impeachment" eljárás történeti gyökerei és érvényesülése a gyakorlati életben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

V

Varga Nikolett Zita (2010) A magyar polgári börtönügy. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vetési Melinda (2010) A munkaügyi viták rendezésének története, a munkaügyi bíráskodás kialakulása hazánkban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vágó-Vajda Noémi (2010) A budapesti ügyvédi kamara rövid története. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vígh Imre (2010) A sztálini alkotmány. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A lista elkészítésének dátuma 2024. July 5. 17:34:02 CEST.