Tételek ahol a tanszék "Jogtörténeti Tanszék" és a mű dátuma 2015

Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | B | E | F | H | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Z
Találatok száma: 33.

A

Antalicz Gabriella (2015) A közvetlen demokrácia főbb európai hagyományai: a népszavazás francia, svájci, olasz és dán intézményei és gyakorlata. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

B

Bakos Viktória Ágnes (2015) Az Alaptörvényben foglalt Nemzeti Szimbólumaink. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Borbély Ferenc (2015) A műemlékvédelem közigazgatási fejlődése. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bűrös András (2015) A halálbüntetés múltja és jelene. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

E

Endrődy Orsolya (2015) A polgárok választójogának fejlődése Magyarországon 1848-tól az első világháborúig. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

F

Firbás Miklós Oszkár (2015) Hon-visszafoglalás: Sopron tette a versailles-i békeszerződések után. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Flórián Beatrix Mariann (2015) A Tudor uralkodók szerepe az anglikán egyház megalapításában és megszilárdításában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

H

Holecz Nóra (2015) A vármegyerendszer a dualizmus idejében Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hornácki Péter (2015) A vármegyerendszer helye, szerepe a polgári kori közigazgatásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

K

Kocsis-Kedves Kinga Anna (2015) A gyámság és gondnokság jogtörténete. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Balázs (2015) Horthy Miklós kormányzói jogköre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kurucz Ádám Konrád (2015) Magyarország határőrizetének, határvédelmének története az Árpád-kori gyepűvédelemtől a schengeni határőrizetig - különös tekintettel a szovjet típusú szocialista határőrizetre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Könyves Gabriella (2015) A közjegyzőség története. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

L

Lunczer Krisztina (2015) A rendvédelmi szervek 1945-től napjainkig. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

M

Major Attila (2015) A Magyar Nemzeti Bank jogi szabályozásának létrejötte (1924. évi V. törvény). MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mártai Viktória (2015) Az ügyészség története, különös tekintettel a szervezet, az ügyészi hivatás és feladatai fejlődésére. "Közege az erkölcsi hatalomnak. Igazságot mutat és követel. " (Kozma Sándor). MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

N

Németi R. Máté (2015) A kártérítési Jog Története. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

O

Orbán Dóra (2015) A börtönügy filozófiai háttere és fejlődése a XVIII-XIX. században Európában és Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

P

Petz Attila (2015) A szabadságvesztés büntetés céljainak változása, különös tekintettel a javítási elméletre avagy Hogyan valósítható meg a javító célkitűzés a mai magyar börtönviszonyokban? MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Porkoláb Sándor Róbert (2015) A csődjog fejlődéstörténete. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

R

Rókusz Gábor Dániel (2015) A közrend és közbiztonság különleges és civil szerveződései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

S

Saller-Molnár Katalin (2015) A PRO, az ÁVÓ és az ÁVH szerepe az egy párti diktatúra kiépítésében és fenntartásában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Selyem Márk (2015) A kétkamarás parlament működése a Horthy korszakban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Skandera Dominika (2015) Japán területi integritásának kérdései a Meiji-korszaktól napjainkig. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szabó Tiborcné (2015) Háborús bűnök megítélése a magyar büntetőjogban 1945-től napjainkig. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szekeres Lajos (2015) A Szent Korona joga, különös tekintettel a szakrális magyar királyság kereszténységen belüli sajátos helyzetére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

T

Tekeres Zoltán András (2015) A félelem korszaka-A Kommunista poklitikai rendőrségek és szerepük az egypárti diktatúra kiépítésében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Krisztina (2015) A magyar testőrségi intézmény történeti fejlődése, különös tekintettel a Képviselőházi Őrség és az Országgyűlési Őrség bemutatására. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Tünde (2015) Az Apostoli Azentszék nemzetközi jogalanyiságának története. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

V

Varga György (2015) A korai feudális viszonyok kialakulása Magyarországon, és azok rendezési kísérlete az Aranybullában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Varga Gábor (2015) Az erdélyi országgyűlés szervezete és működése 1541-1848 között. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vizoviczky Éva (2015) A hatalom kialakulása és az állammodellek fejlődése az első köztársaság megalakulásáig Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Z

Zab Georgina (2015) A személyhez fűződő jogok új területe: a személyes adatok védelme, és ezek függvényében a nem vagyoni kártérítés intézménye. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A lista elkészítésének dátuma 2024. July 5. 17:14:21 CEST.