Tételek ahol a tanszék "Közigazgatási Jogi Tanszék" és a mű dátuma 2013

Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | B | D | F | G | H | J | K | L | M | N | P | R | S | T | V | Ó
Találatok száma: 61.

A

Abay Enikő (2013) A különleges jogrendi jogalkotás. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Andriasik Szilvia (2013) Együttélve vagy elválasztva? A kasmíri konfliktus háttere és a kisebbségvédelem nehézségeinek vizsgálata az alkotmányjog és az emberi jogok szemszögéből. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

B

Bajnóczi Viktória (2013) A gyermekvédelem dilemmái napjainkban - a gyermekek jogai, alapelvek, intézményrendszer. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bencsik Judit (2013) Az önkormányzatok szociális feladatai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Benke Boglárka Helén (2013) Önkormányzati szociális igazgatás. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Berczely Gergely (2013) A jövedéki igazgatás jelentősége napjainkban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Berszánné Jagasits Veronika (2013) A fővárosi gyermekvédelem története, különös tekintettel a Cseppkő utcai Gyermekotthonra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bogdán Norbert (2013) A közigazgatási informatika megalapozása - az elektronikus közigazgatás legújabb irányai: a mobil és a digitális televíziós igazgatásszervezés. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bolyós Zsuzsanna (2013) Fogyasztóvédelmi jog áttekintése a kezdetektől napjainkig. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bors Szabolcs (2013) A jogszabályszerkesztési követelmények jelentősége és érvényesülése az önkormányzati rendeletalkotás tükrében. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Budai Henrietta (2013) Túl az ígéret földjén ? avagy a magyar menekültügy problémái. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bóka Ferenc (2013) A járásrendszer múltja és jelene a mai magyar közigazgatásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

D

Deák Gábor (2013) A rendészet, rendvédelem alternatívái. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Dobos Rita (2013) Szabadság versus biztonság. A digitális forradalom és az internetes bűncselekmények. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Dobóczi Kitti (2013) Az illegális migráció vetületei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

F

Faast Marianna (2013) Kulturális igazgatás. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Farkasová Márta (2013) Szlovákia területi közigazgatásának fejlődése az ország magyar lakosságának szemszögéből. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

G

Gedeon Éva Tímea (2013) Az ügyészség közigazgatási kontrollja. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

H

Hajdu Katalin (2013) Felhatalmazáson alapuló önkormányzati jogalkotás. Az alkotmánybírósági és a kúriai döntések tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hajzer Anikó (2013) Harmadik országbeli munkavállalók az Európai Unióban - Harmadik országbeli állampolgárokra vonatkozó munkavállalási szabályok Magyarországon és az Egyesült Királyságban; bevándorláspolitika. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hauberl Melinda Emese (2013) Budapest, mint kulturális turisztikai úti cél fenntarthatósága, szerepe az európai turizmusban - megújulási lehetőségek. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hofstadter Ákos (2013) Az engergiapiaci szabályozó hatóságok függetlenségének formális jogi garanciái: a Magyar Energia Hivatlara vonatkozó szabályozás és javaslatok a hazai jogalkotás számára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Horváth Anita (2013) A fővárosban a veszélyeztetett kamaszok számára szervezett drogprevenciós és bűnmegelőző modellek bemutatása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

J

Janik Eszter (2013) A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerepe a közigazgatásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

K

Kardos Lilla Beáta (2013) A villamosenergia-szektor jogi szabályozása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kiss Zsuzsanna Katalin (2013) A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szankciórendszere, különös tekintettel a jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatók kiskorúak védelmére vonatkozóan. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kondricz Péter (2013) A magyar sportigazgatás kialakulása, fejlődése és szervezetrendszere. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Réka (2013) A területi államigazgatás rendszere A modern kori járások. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kozma Ádám Zsolt (2013) A magyar közbeszerzési jog fejlődése, az Európai Unió irányelveinek tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Károly Veronika (2013) Budapest Főváros, IX.kerület Ferencváros Önkormányzat szociális ellátásainak bemutatása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

L

Lépné Balogh Krisztina (2013) A Magyar Honvédség sajátos szabályozó tevékenysége. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

M

Majoros Mónika (2013) A jogszabályalkotásra és jogszabály-módosításra vonatkozó főbb technikai rendelkezések (példákkal különösen a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvényből valamint az azt módosító törvényekből.). MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Moskó Mónika (2013) A magyar munkajog történeti kialakulása és fejlődése,különös tekintettel a jogharmonizációs kötelezettség teljesítésének kodifikációs kihívásaira. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mozsár Adrienn (2013) A kulturális turizmus szerepe Magyarország vonatkozásában és fenntarthatósága az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Muzsnay Ágnes (2013) A helyi önkormányzatok szervezeti és működési szabályzatainak kritikai elemzése Nógrád megyében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

N

Nyerges Kamilla (2013) A magyar tanyák helyzete napjainkban. A tanyagondnoki szolgálat és a tanyafejlesztési program. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

P

Papp Gergely Ádám (2013) A Csendőrség és a mai rendőri szervek Magyarországon és Európában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

R

Robotka Katalin (2013) A közbiztonság és a magánbiztonság összefüggései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

S

Salánki Judit (2013) Az adatvédelmi szabályzatok a jogalkotási követelmények tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Simon Enikő (2013) Szabálysértési jog. Illetékesség a Krsz 40. § (5) bekezdésére vonatkozólag. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Spitzer Lili (2013) A magyar sportigazgatás intézmény-és támogatási rendszere-a kormányzati és nem kormányzati szervek szempontjából. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Stefánich Alexandra Mária (2013) A csendőrség múltja, jelenje, jövője. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szabó Adrienn (2013) Polgári védelem a katasztrófavédelem új szervezetén belül. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szabó Anikó (2013) A Határőrség integrációja a Rendőrségbe. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szabó Kata Karolina (2013) A járások, mint a területi közigazgatás alsó középszintű egységei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szalaki Vivien (2013) Sportközigazgatás. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szatmári Andrea (2013) Őshonos jogok és törekvések a skandináv államokban. A számi érdekképviselet lehetőségei,a számi parlamentek. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szczecinová Viviána (2013) Kisebbségi konfliktusok Szlovákia és Magyarország közt. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szász Ágnes (2013) A Magyar Honvédség irányításának, felsőszintű vezetésének és szakirányításának jogalkotási eszközei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szép Julianna (2013) Ingatlan-nyilvántartás és "lakásmaffia" a magyar közigazgatási rendszerben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szüts Ádám (2013) Az önkormányzati szabályzatalkotás formai és tartalmi sajátosságai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Sándor Zsuzsanna (2013) A magyar telekommunikációs cégek helyi iparűzési adója,bevallásának folyamatos és problémái. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Sárecki Csilla (2013) A köz-és kormánytisztviselők juttatási rendszerének változásai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

T

Tári László (2013) Az agrár- és vidékfejlesztés szabályozása Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Eszter (2013) A menekültügyi igazgatás fejlődése Európában és Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

V

Velkey Zita Anna (2013) Az országos Betegjogi-, Ellátottjogi-, Gyermekjogi- és Dokumentációs Központ (OBDK) megszületésének előzményei, körülményei és feladatainak vizsgálata betegjogi szemszögből. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Verpecz Edina (2013) A katalán nyelv a spanyol közigazgatásban.különös tekintettel az oktatásügyi igazgatásra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vertetics Dávid (2013) A közlekedési jog fejlődése - az elmúlt években kialakuló szabályozás és a fejlődés várható irányainak bemutatása. A közúti közlekedés és a közúti jelzésrendszer hazai története, és fejlődésének iránya. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vitner Roland (2013) A Magyar Királyi Csendőrség története. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vígh Adrienn (2013) A területi közigazgatás újabb reformja: a modernkori járások különös figyelemmel a hatáskör telepítési módszerekre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Ó

Ónodi Vivien (2013) A kohéziós politika és az irányítási és ellenőrzési rendszerének megvalósulása Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A lista elkészítésének dátuma 2024. July 5. 17:33:48 CEST.