Tételek ahol a tanszék "Magánjogi és Kereskedelmi Jogi Tanszék" és a mű dátuma 2013

Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: B | C | D | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | S | T | U | V
Találatok száma: 57.

B

Bardócz Tímea (2013) Az érvénytelenség, mint magánjogi szankciók rendszere. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bendsák Márton (2013) A közbeszerzési szerződések módosítása a régi és az új közbeszerzési törvény szerint. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Biró László (2013) A kiegyensúlyozottság problémái a médiajogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Béky Patrik (2013) Közszolgálati média a XXI. században A magyar és francia közszolgálati médiaszolgáltatási rendszer. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

C

Csuzda Gábor (2013) A bankgarancia. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Csányi István (2013) A közbeszerzés hazai szabályozásának fejlődése, célok és alapelvek érvényesülése a közbeszerzés hatályos szabályozásában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

D

Dajka Sándor (2013) Az utaló magatartások és a kapcsolódó bírói joggyakorlat. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Domokos Erzsébet (2013) Közösségi védjegyek az Európai Unió Bíróságának ítéletei tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

F

Fáy Eszter Veronika (2013) Lenni vagy nem lenni? A preimplantációs genetikai diagnosztika egyes etikai és jogi kérdései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Földesi Gábor (2013) A korrupciós gyakorlatokat lehetővé tevő tényezők a közbeszerzési eljárás folyamatában - a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

G

Ghira Márton (2013) Integrációs törekvések a pénz- és tőkepiacok szabályozásában, különös figyelemmel a tőzsdékre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Győri Judit Viktória (2013) Az európai házassági vagyonjogi szabályok harmonizációjára vonatkozó törekvések. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

H

Hargitai Áron György (2013) Az orvos polgári felelőssége. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hegyi István Barnabás (2013) A franchise jogi fundamentumai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hetei Yuliya (2013) A polgári jogi és a büntetőjogi felelősség összehasonlítása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

I

Illés Eszter (2013) A szerző személyhez fűződő jogaival kapcsolatos problémák a XXI. században. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Iványi Judit (2013) Tokaj a miénk? A tokaji bor eredetvédelméhez kapcsolódó jogi szabályozás, a védelemhez kapcsolódó jogi problémák, a szlovák-magyar borvita elemzése a vonatkozó hazai és nemzetköz, valamint uniós szabályozás tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

J

Jelinek Zakariás János (2013) Az angol private company limited by shares és a magyar korlátolt felelősségű társaság összehasnonlítása - különös figyelemmel az angol esetjogra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

K

Kapi Eszter (2013) Szerződésszegés egyes kérdései, különös tekintettel a kellékszavatosságra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kiss Eszter (2013) Gyermeki jogok és védelmi rendszerük. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Klemm Orsolya (2013) A fogyasztói érdekek védelme a génmódosított szervezetekre vonatkozó szabályozásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kolling Ivett (2013) A szerződést biztosító mellékkötelezettségek - különös tekintettel a foglalóra, a kötbérre és a kezességre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Dániel (2013) A házasság megszűnésének kérdései a polgári és a kánonjogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Ignác Miklós (2013) A házasság megszüntetésével kapcsolatos perek (házassági bontóperek és érvénytelenségi perek) napjainkbeli joggyakorlata. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

L

Léderer Anita (2013) Az alkoholtartalmú italok és a dohánytermékek reklámozásának jogi szabályai, különös tekintettel azok gyakorlati érvényesülésére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

M

Meisinger Anna (2013) A túlélő házastárs öröklési jogi jogállása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Menyhért Csilla (2013) Biztosítéki célú fiduciárius ügyletek a jogalkalmazásban és a jogalkotásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Molnár Zoltán Jonatán (2013) A szabad felhasználás mint szerzői jogi korlát szerepe a magyar jogrendszerben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Morhun Tetyana (2013) Az ügyvédi felelősség sajátosságai a polgári jog rendszerében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Muhel Tamás (2013) A fizetésképtelenségi jog rendszere itthon és az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mátyás Hajnal (2013) Több mint ötven év magánjogi jogviszonyainak felülírása,avagy az öröklési jog változásai az "új Ptk-ban". MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Méhes Alexandra Ilona (2013) Az orvosi jogviszony. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Müller Anikó (2013) A család jelentősége, különös tekintettel a gyermekek helyzetére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

N

Németh Szandra (2013) Jogok kollíziója az élet kezdetén. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

O

Olajos Anna (2013) Az elektronikus média szabályozása 1989-1996. Az RTTV. Előkészületei és megalkotása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

P

Pallós Veronika (2013) A felelősség-átvitel, mint hitelezővédelmi eszköz, különös tekintettel a tagi korlátolt felelősség áttörésére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Palócz László István (2013) Az új magyar médiaszabályozás a sajtószabadság korlátainak alkotmányossága szemszögéből. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Papp Edit (2013) A házasság megszűnésének esetei, különös tekintettel a bontás járulékos kérdéseire. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Papp Lilla (2013) Védelem vagy visszatartó erő? - A megújuló szabadalmi rendszerek,mint az innováció és információs technológia korlátjai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pető Anita Katalin (2013) Az üzletrész és az üzletrész-átruházás jogi mechanizmusa. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pető Gábor Péter (2013) A zálogjog és a fiduciárius biztosítékok kapcsolata a magyar polgári jog rendszerében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Péter Ákos (2013) Doppingellenőrzés személyiségi jogi szemszögből. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

S

Simon Dóra Korinna (2013) A franchise jogi szabályozása - az új Polgári Törvénykönyv tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Simonfai Csaba (2013) A közszereplők személyiségi jogainak és adatainak védelméhez való jogok. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Slajchó Dóra (2013) A veszélyes üzemi felelősség, mint objektív felelősség törvényi szabályozása és megítélése a bírói gyakorlatban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Solymosi Erzsébet Csilla (2013) Környezetvédelmi kártérítés az ajkai vörösiszap-katasztrófa tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra (2013) A jóerkölcsbe ütköző szerződések kitekintéssel az Alaptörvényre és a Német Polgári Törvénykönyvre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szatmári Csaba (2013) A nyílt forráskód világa, és jogi kérdései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szegedi Nóra (2013) A közszereplők személyiségvédelme a médiában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Sági Barnabás (2013) Az utaló magatartás. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

T

Takács György (2013) Az eredeti és a másodlagos mű viszonya és az ehhez kaocsolodó szerzői jogi kérdések a joggyakorlat tükrében - különös tekintettel a zenei átdolgozásra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Takó Sándor (2013) A filmkészítés folyamatát övező polgári jogi kérdések Magyarországon és az Egyesült Államokban, különös tekintettel a szerzői jogra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Ambrus (2013) A jogi személy személyhez fűződő jogai és ezek védelme. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

U

Ujhelyi Dávid (2013) Válságjelek és megoldásaik a digitális szerzői jogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Urbán Kitti (2013) A digitális zeneipar bekebelezi a világot. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

V

Vanka Edina (2013) A holokauszt tagadása és a szabad szólás polgári jogi védelme. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Viczena Viktória (2013) A művi megtermékenyítés - különösen az ivarsajt-adományozás - polgári jogi kérdései a magyar és az angol jogi szabályozás tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A lista elkészítésének dátuma 2024. July 5. 19:58:49 CEST.