Tételek ahol a tanszék "Magánjogi és Kereskedelmi Jogi Tanszék" és a mű dátuma 2015

Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: B | C | D | E | F | G | H | J | K | M | N | P | R | S | T | V | Y | Z | Á
Találatok száma: 77.

B

Baracskai Virág (2015) A nem vagyoni kártérítés és a sérelemdíj összehasonlítása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Barczi Loránd Ákos (2015) Diszpozivitás és kógencia a társasági jogban különös tekintettel a korlátolt felelősségű társaság törzstőke szabályozására. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Benczik Balázs (2015) A nem vagyoni kártérítés és a sérelemdíj, mérföldkövek az eszmei károk kompenzációjában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bihari Lajos (2015) Szoftverjogi kérdések a magyar, az uniós és a nemzetközi szerzői jogi rendszerben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bondor Mariann (2015) A kontraktuális felelősség szabályozása az új Polgári Törvénykönyv változásainak tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bulla Bernadett (2015) A zeneművekkel kapcsolatos szerzői jogsértések. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Buza Enikő (2015) Errare Humanum Est? Orvosi műhibák az ítélkezési gyakorlat tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bándi Gergely (2015) A zeneművek átdolgozásának kérdései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bíró András (2015) A bírói gyakorlatjogfejlesztő szerepe,valamint nemzetközi és alkotmányos összefüggései a magyar jogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

C

Cseh Dalma (2015) Személyiségvédelem a közéletben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Csurgai Angéla (2015) Közös hatályú európai szabadalom. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

D

Darabont Szilvia Fatime (2015) Fogyasztóvédelem a "devizahiteles"ügyletek tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Dávid László Zsolt (2015) Az esély elvesztése, mint kár a pogári jogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

E

Eőry-Pável Beatrix (2015) Az örökbefogadás, mint családalapítás kiemelkedő eszköze. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

F

Farkas Flóra (2015) Franchise szerződés. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Fekete János (2015) Cégalapítás Magyarországon az Új Ptk.alapján. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

G

Guth Csongor (2015) Az új Polgári Törvénykönyv emberképe. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Gyöpös Miklós (2015) A Kontraktuális kárfelelősségben beállt változások, különös tekintettel az ellenőrzési kör és előreláthatóság potenciális jelentéstartalmárs a jogegységesítő dokumentumok tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Gyüre Ádám (2015) A nem vagyoni kár fejlődéstörténete, sérelemdíj. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Góth Krisztina (2015) Jogok az élet kezdetén. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Göncziné Skaliczky Tímea (2015) Az asszisztált humán reprodukció etikai és jogi vonatkozások tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

H

Horváth Andrea (2015) A know-how jogi szabályozása a polgári törvénykönyvön innen és az Európai Unión túl. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hős Richárd (2015) A fiduciárius biztosítéki jog megengedett ügyletei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

J

Járfás Tímea (2015) Tévedni orvosi dolog? - a diagnosztikus tévedések jogi megítélése a hazai bírói gyakorlat tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

K

Kalamár Petra Mária (2015) A pszichiátriai betegek jogi helyzete. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Karakasev Anna (2015) Alternatív megoldások a könyvnyomtatás, könyvdigitalizálás területén. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Keller Péter (2015) A hitelezők jogai a felszámolási eljárásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kertész Kata (2015) Képmás és hangfelvétel védelme. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Anna (2015) A közbeszerzési szerződés módosítására vonatkozó szabályozás vizsgálata a Közbeszerzési Döntőbizottság és az Európai Bíróság esetjogán keresztül. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Lóránt (2015) Az elektronikus kereskedelem jogi szabályozása Magyarországon-különös tekintettel a hatályos (új) Polgári Törvénykönyv rendelkezéseire. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Nikolett (2015) Általános betegjogok érvényesülése a magyar orvosi jogban. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Krisztyián Györgyi (2015) Az orvos polgári jogi felelőssége egy műhibaper példáján keresztül. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

M

Mayer Ágoston (2015) A vezető tisztségviselő felelősségének szigorodása az új polgári törvénykönyv alapján. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Menyhárt Ádám (2015) A közraktári jegy jogi szabályozása, különös tekintettel annak értékpapír jellegére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Molnár Ivett (2015) A jó hírnév és becsületvédelem, különös tekintettel a közszereplől védelmére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Máté Anita (2015) Az általános szerződési feltételek alkalmazása a fogyasztói szerződésekben - egy elektronikus hírközlési nagyvállalat gyakorlatának tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mészáros Márk (2015) A bizalmi vagyonkezelés intézménye, középpontban a vagyonkezelő személye. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mészáros Éva (2015) Filmalkotások az internet világában - egyes problematikák vizsgálata, különös tekintettel az InfoSoc irányelvre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

N

Nagy Fruzsina (2015) A közszereplők hírnév- és becsületvédelme a Polgári Törvénykönyvben és az alkotmánybírósági gyakorlatban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Nagyidai Rita Margaréta (2015) A pszichiátriai betegek jogai és a pszichiátriai egészségügyi ellátórendszer Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Nemes-Gergics Júlia (2015) A gyógyszerfejlesztés során végzett beavatkozással járó humán klinikai vizsgálatok jogi háttere és a szabályozás kialakulása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Nemeskéri Márton György (2015) A gyógyszerszabadalom - A szabadalom kialakulásának tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

P

Pethes Ferenc (2015) Az orvosok polgári jogi felelősségének általános kérdései és a szakterületekre lebontott műhibák a bírói gyakorlat tükrébrn. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pethesné Pálfi Katalin (2015) Az orvosi jogviszony egyes polgári jogi kérdései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Petrény Evelyn (2015) A házasság; A házasság felbontása és az ennek során felmerülő járulékos kérdések rendezése. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Puy Kristóf Szabolcs (2015) Az egyesület vezető tisztségviselőjének felelőssége. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pörneki Ildikó (2015) A házastársi közös vagyon megosztása a bírói gyakorlatban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

R

Radnay Anna (2015) A lajstromozás nélküli formatervezésiminta-oltalom. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Rideg Diána (2015) A képmáshoz és hangfelvételhez való jog a sajtószabadság vonatkozásában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Ruzsvánszky Petra (2015) Tájékoztatáshoz való jog a betegjogok rendszerén belül, különös tekintettel gyakorlati megvalósulására. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

S

Schrenk Adrienn (2015) Az egészséges és a fogyatékos gyermek mint kár. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Skamla Ágnes (2015) A közbeszerzési szerződések sajátosságai az általános szerződési szabályokhoz képest. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szabó Dániel (2015) A "lovasjog" egyes szerződései a magyar polgári jogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szatmári Melinda (2015) Kintlevőkezelés a középvállalkozások gyakorlatában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szatmári Mercédesz (2015) Közúti árufuvarozási szerződések magyar és nemzetközi viszonylatban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szentmiklóssy Miklós Gábor (2015) A közszereplők jó hírnév- és becsületvédelme az Emberi Jogok Európai Bírósága által folytatott ítélkezési gyakorlat tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szigethy Borbála (2015) Az ingatlan tulajdonjog megszerzése adásvétellel. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szikszai Tibor (2015) A sajtószabadság erősödése a magánszféra sérelmére, A rendőrök képmása a médiában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szűcs Péter (2015) Az amerikai jelzálogválság begyűrűzése Magyarországra: a devizahitelezés problematikája. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

T

Taglia-Lázár Devid (2015) Az orvos polgári jogi felelősségének egyes kérdései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Takács Bernadett (2015) Az élettársi kapcsolat szabályozásának áttekintése az új Polgári Törvénykönyv nyomán a polgári jogi kodifikáció tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tarjányi Petra (2015) A földrajzi árujelzők joga, különös tekintettel az Európai Bíróság gyakorlatára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tarsoly Dániel (2015) Kárbiztosítás a gyakorlatban - különös tekintettel az alul- és túlbiztosításra-. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tenyér Barbara Nóra (2015) A fogyasztó tájékoztatásához való jogának sérelme a döntéshozatal folyamatában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Turza Réka (2015) Az asszisztált humán reprodukciós eljárások jogi szabályozásának vizsgálata Angliában és Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Török Katalin (2015) A deviza- és devizaalapú hitelek jogi szabályozásának változásai és alkalmazása, különös tekintettel a fogyasztói hitelekre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Török Soma (2015) Internet, szólásszabadság és a tárhelyszolgáltatók felelőssége. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

V

Vakli Virág Mária (2015) Kötni agy nem kötni Házassági vagyonjog és ami mögötte rejlik. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Veres Inez (2015) A gyűlöletbeszéddel kapcsolatos kérdések a véleménynyilvánítás szabadságának hazai szabályozási rendszerében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vidák Annamária (2015) Örökbefogadás - utánkövetés. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Viltsek Anna (2015) A kiadói szerződések jogi szabályozásával kapcsolatos kérdések. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vámos Nóra (2015) Gyógyszerkárokért való felelőség egyes kérdései- különös tekinetettel a termékfelelősségi szabályokra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Várnai Tímea (2015) Fogyasztók jogai a fogyasztói szerződésekben különös tekinetettel a tisztességtelen szerződési feltételekre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vörös Viktória (2015) A házassági vagyonjogi rendszer az új Polgári Törvénykönyv tükrében - Különös tekintettel a házastársi vagyonközösség és a házassági vagyonjogi szerződés szabályaira. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Y

Yu Yiping (2015) Az elektronikus kereskedelmi irányelv integrálása a magyar jogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Z

Zhang Li Maria (2015) Európai hatások a kínai deliktulis és konktraktuális felelősségi jogra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Á

Ágoston Gergő (2015) A csődeljárás általános szabályai a hatályos magyar jogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A lista elkészítésének dátuma 2024. July 5. 19:50:18 CEST.