Tételek ahol a tanszék "Magánjogi és Kereskedelmi Jogi Tanszék" és a mű dátuma 2016

Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | B | C | D | F | G | H | I | J | K | L | M | N | P | R | S | T | U | V | W | Z
Találatok száma: 96.

A

Andrasovszky Zsófia (2016) Jogági jogellenesség a szomszédjogokban, különös tekintettel a szabad kilátáshoz való jog kérdésére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

B

Balogh Kornélia (2016) Az eszmei károk megtérítése különös tekintettel a nem vagyoni kártérítésre és a sérelemdíjra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Balázs Bence (2016) Az új földforgalmi törvény tulajdonszerzési szabályai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Barna Renáta (2016) Betegjogok : a pszichiátriai betegek gondozása és jogai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bikki Vivien (2016) Kárként a családban : egy gyermek, mint kár. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Borbás Anna (2016) A színház világa a szerzői jog útvesztőiben -gyakorlati jelleggel -. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Boér Gábor (2016) Az ingatlan-nyilvántartáson kivüli tulajdonjog az ingatlanok vonatkozásában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

C

Cseh Tibor András (2016) Külföldi személyek földtulajdon-szerzése Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Csercsa Nikoletta Pamela (2016) A médiatartalom - szolgáltatásnak nem minősülő internetes tartalom szabályozása, különös tekintettel a közösségi oldalakra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

D

Dobó Katica Izabella (2016) Általában a vezetői tisztségviselő felelőssége a Polgári Törvénykönyv alapján. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Durnyik Daniella (2016) A szivárvány színei, az együttélési formák sokszínűsége, különös tekintettel az azonos neműek párkapcsolatára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Dósa Amarilla (2016) A veszélyes üzem működéséből eredő kártérítés gyakorlata A baleseti sérültek kártérítésének összegszerűségét meghatározó tényezők megítélése a bírói gyakorlatban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

F

Farkas Márk Kristóf (2016) Az orvos polgári jogi felelőssége, kontraktuális vagy deliktuális. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Fenyőházi Laura (2016) A képmás és hangfelvétel védelme a médiával szemben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Forján Veronika (2016) Az érvénytelen szerződések kérdésköre különös tekintettel a deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződésekre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Frank Judit (2016) A borászati árujelzők szabályozása : a borvédjegy, mint márka. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

G

Gaál Barnabás Endre (2016) A házassági életközösség alatt szerzett társasági részesedés jogi sorsa a vagyonmegosztás során. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Geiszelhardt Pál (2016) Az öröklési jog változásai a 2013. évi V. törvény tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Gerber Csanád (2016) A fizetésképtelenség gyakorlati kérdései gazdasági társaságok és magánszemélyek esetén - az eljárások résztvevőinek jogai és kötelezettségei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Gombos Alexandra (2016) A jogalap nélküli gazdagodás jogintézményének szabályozása a Draft Common Frame of Reference és a magyar Polgári Törvénykönyv rendszerében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Gordosné Fekete Lívia (2016) A közbeszerzési szabályozás változásai és az ahhoz fűződő jogalkalmazás nehézségei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Gubicz Flóra Anna (2016) Művészeti ág a szerzői jog peremén : a fényképek szerzői jogi védelme a digitális korban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Gál Nikoletta (2016) Tisztességtelen általános szerződési feltételek érvénytelensége. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Gönczi Gabriella (2016) A szóbeli végrendelet. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

H

Hajnis Johanna (2016) A szerv- és szövetátültetések joga. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hajós Zsófia (2016) Boreredetvédelem és borvédjegyek hazánkban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Herhoff Éva (2016) A közszereplők képmás és hírnévvédelme a médiában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hints Ádám (2016) Az egészséges és fogyatékos gyermek, mint "kár". MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Horváth Ádám (2016) A nem vagyoni kártérítés és a sérelemdíj magyarországi fejlődéstörténete és fundamentumai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

I

Illés Annamária (2016) A bizalmi vagyonkezelés szabályozása Magyarországon - avagy a trust magyar alternatívája. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

J

Juhász András László (2016) A vezető tisztségviselők polgári jogi felelősségének aspektusai a gazdasági társaságok vonatkozásában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

K

Kertész Georgina (2016) Felelősségi kérdések az egészségügyben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kisszöllősi-Szánthó Balázs (2016) Devizahitel-szerződések. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Klausz Annavirág (2016) Divatcikkek hamisításának problémája a hazai és az Uniós szabályozás tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kocsis Márton (2016) Filmalkotások és más audiovizuális eszközök a szerzői jog vonatkozásában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kotek Szilvia (2016) A védjegyek megkülönböztetőképességének követelménye a joggyakorlat tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Krisztina (2016) Házasság mint szövetség? : a házasság polgári jogi fogalma felé. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Márk Attila (2016) Fiduciárius hitelbiztosítékok tilalma a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Roland (2016) Vezető tisztségviselők felelőssége az új Ptk. tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kuhn Dorottya (2016) A szerző személyhez fűződő jogai és azok érvényesítése. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kulcsár Anett (2016) Az élettársi kapcsolat szabályozása Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kupi Dániel (2016) A drónújságírás jogi kérdései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kállai Nóra (2016) A pszichiátriai betegek védelme a polgári jog eszközeivel, különös tekintettel az ellátásuk során előforduló jogsértésekre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kóródi Richárd (2016) A fájlmegosztás - az információs kor egy kérdése. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kővágó Sára (2016) Az apai jogállás védelme a családjogi jogviszonyokban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

L

Lovász András (2016) A televíziós gazdasági reklám jogi szabályozása és szerepe. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Lubics Péter (2016) Új típusú szerződés a Polgári Törvénykönyvben: a jogbérleti (franchise) szerződés : franchise, felelősség, Fornetti. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

M

Madarász Kitti (2016) A genetikailag fogyatékos gyermekek születésével kapcsolatos kártérítési perek. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mag Tímea (2016) A megbízás nélküli ügyvitel és az utaló magatartás a bírói gyakorlat tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mikula Krisztián (2016) Az emberi méltóság védelme a magyar médiaszabályozásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Márton Dóra Barbara (2016) A mentálisan sérült személyek jogi helyzetének bemutatása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Márton Viktor Gábor (2016) A sérelemdíj múltja, jelene és jövője. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Méhész Ágnes (2016) Egészséges és fogyatékos gyermek, mint kár. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

N

Nagy Csaba (2016) A faktoring. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Nagy Edina Alexandra (2016) A veszélyes üzemi felelősség, különös tekintettel a gépjárművek által okozott károkra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Nagy Lejla (2016) A gazdasági társaságok felelőssége, különös tekintettel a tag mögöttes felelősségére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Nagy Richárd (2016) Stakeholderek az üzleti élet sakktábláján. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Novák Balázs (2016) A szerződésszegés általános és különös szabályozásának változásai az új Ptk.-ban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

P

Pallagi István (2016) A többszörözés jogával kapcsolatos kérdések a XXI. században. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pap Andrea (2016) Környezeti kárfelelősség - kitekintéssel az ajkai vörösiszapkatasztrófára -. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Papp Diána (2016) Az orvos reklámjának betegsége: az anamnézistől az utógondozásig : az egészségügyi tevékenység és szolgáltatás hirdetésének és reklámozásának lehetőségei, illetve korlátai a magyar jogrendszerben, valamint a nemzetközi gyakorlatban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Papp Mercédesz (2016) A művi megtermékenyítés jogi és etikai kérdései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Perl Krisztina Viktória (2016) A használt szoftverek jogi megítélése a német szoftverszabályozás tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Petrik Bence (2016) A közös jogkezelés és a zeneművek online felhasználásának több területre kiterjedő hatályú engedélyezés az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Poreleczki Ildikó (2016) Startup vállalkozások alapításának jogi háttere. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pribojszki Luca (2016) A szomszédjogok helye és szabályozásuk Magyarországon, külföldi kitekintéssel a német és az osztrák jogrendszer megoldásaira. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pucsek Beáta Zsuzsanna (2016) Szerzői jogi korkép. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pucsinszki Annamária (2016) Lakossági deviza alapú hitelszerződések és adósságrendezési lehetőségek. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pécsy Mária (2016) Az üzleti titok a közbeszerzés világában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pénzes Bea (2016) A szindikátusi szerződés elhelyezése a magyar jogirodalomban és a témával kapcsolatban felmerülő gyakorlati problémák. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

R

Rukkel Veronika (2016) Az emberi test és a biotechnológiai szabadalom oltalmi tárgyának elhatárolási kérdései : különös tekintettel az embrió szabadalmi jogi helyzetére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

S

Schiffer Zsolt András (2016) Azbeszt-kár Magyarországon : az azbeszt-kár, mint a termékfelelősség egyedi problematikája a gyakorlatban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Simonyi Nelli Zita (2016) Minek nevezzelek? : a névviselést érintő problémák az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Sirola Simon (2016) (M)érték a deliktuális kárfelelősség körében : az egészségkárosodással járó tényállások megítélésének bírói gyakorlata. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Soós László László (2016) A kártérítési felelősség két rendszere az új Polgári Törvénykönyvben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Suba Mariann (2016) Reklámok a szerzői jog világában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Surányi Tamás (2016) A kezesség, a kötbér és az óvadék mint szerződési biztosítékok jogi szabályozásának áttekintése a modern magyar magánjogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szabó Anna (2016) A Bécsi Vételi Egyezmény. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szabó Gergely (2016) Zálogjog rendszere a magyar polgári jogban : különös tekintettel a a különvált zálogjog illetve az önálló zálogjog intézményére és ezek viszonyára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szabó Gusztáv (2016) A termőföld egyes magánjogi kérdései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szathmáry Anna (2016) Az egyházak védelme és a szabad szólás : blaszfémia és szólásszabadság. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szilágyi Ildikó (2016) Médiamanipuláció a kiegyensúlyozott tájékoztatás tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szirányi Olivér (2016) A sport, mint veszélyes játék? : a polgári jogi felelősség vizsgálata a sportolók esetében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

T

Tandary Lilla (2016) Veszélyes üzem, különös tekintettel a közlekedésre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Turóczi Bianka (2016) A polgári jogi felelősség szabályainak bemutatása. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Eszter (2016) Felelősség a vétőképtelen és vétőképes kiskorú személy által okozott károkért. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Krisztina (2016) A deliktuális felelősség - környezeti károk - avagy veszélyes üzem a szőlészet, borászat témában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tündik Viktória (2016) Az asszisztált reprodukciós technikák és azok alternatívái mint a béranyaság és az örökbefogadás. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

U

Ulrich Katalin (2016) A kiskorúak védelme a magyar médiaszabályozásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

V

Varga Kadosa (2016) A nem vagyoni kártérítés, sérelemdíj megjelenése, kialakulása és helye a jogrendszerben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Varga Réka Ildikó (2016) Az embrionális őssejtkutatás jogi szabályozása. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vass Ildikó (2016) A magyar médiajog története. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vasvári András (2016) "Outsourcing" (kihelyezési) szerződések vizsgálata, különös tekintettel az informatikában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Veres Tamás (2016) A képviseleti jog bemutatása az álképviselet jogintézményének tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

W

Wentzel Tamás Árpád (2016) A deliktuális felelősség általános alakzatának tényállási elemei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Z

Zsebők Boglárka (2016) A szabadalmi rendszer múltja,jelene, és jövője - lehetőségek és akadályok napjainkban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A lista elkészítésének dátuma 2024. July 5. 19:28:34 CEST.