Tételek ahol a tanszék "Magánjogi és Kereskedelmi Jogi Tanszék" és a mű dátuma 2017

Export [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Publikációban használt név | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: B | C | D | F | G | H | J | K | L | M | N | P | R | S | T | V | W | Ó
Találatok száma: 93.

B

Baló Julianna Réka (2017) A kották szerzői jogi helyzete. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bari Beáta (2017) A házassági vagyonjogi viszonyok alapjain át a házassági vagyonjogi szerződésig. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Barta Zsolt (2017) A közös jogkezelés új útjai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Bartus-Kasi Marietta (2017) Közbeszerzési szerződések közbeszerzési és polgári jogi szabályok aspektusából. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Baráth Diána (2017) A formatervezés mintaoltalma az Európai Unióban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Beck Nándor István (2017) Felelősség a jogalkotással okozott kárért. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Berecz Adrienn (2017) Szerződéskötési kérdések használt lakóingatlan adásvételekor. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Berta Réka Dorottya (2017) A könyvtől a filmig - A filmkészítéssel kapcsolatos szerzői jogok vizsgálata különös tekintettel a könyvadaptációra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Biró Ágnes (2017) A házasság megszűnésének és megszüntetésének kérdései a polgári jogban és kánonjogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Boros Dorina (2017) A képmáshoz való jog kérdései a közszereplők tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Boros Ágnes (2017) Sérelemdíj, a személyiségi jogok védelmi eszköze. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

C

Csapó Zsuzsanna Tünde (2017) Az örökbefogadás hazai szabályozása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Csányi Miklós Péter (2017) A kiskorúak védelme a médiaszabályozásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

D

Deli Blanka (2017) A terápiás célú klónozás jogi szabályozásának kérdései Magyarország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok területén. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Dely Diána (2017) A törvényes magyar házassági vagyonjogi rendszer - A német törvényes házassági vagyonjog rendszerével összehasonlítva, különös tekintettel a közszerzemény intézményére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Diviki Nagy Attila (2017) Szerzői alkotások védelmének jogintézményei műszaki tudományos területen. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Dóra Viktória (2017) Reklámtilalmak és korlátozások, különösképpen a kis-és fiatalkorúak védelmében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

F

Farkas Eszter (2017) A homoszexualitás története, feltehető okai, a katolikus egyház általi megítélése és a homoszexuálisok jogi helyzetének múltja és jelene Magyarországon. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Ferenczi József (2017) Szoftver, hardver, robotika: deliktuális kárfelelősség a XXI. században. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Flier Lajos László (2017) A termékfelelősség intézménytörténete, és aktuális kérdései a magyar jogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Fábián Anita Alexandra (2017) "Eladó" szerv, szövet, élet, avagy az ember eldologiasodása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

G

Gaál Péter Attila (2017) A részvényesek jogi helyzete Magyarországon a diszpozitivitás tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Gundel-Takács Gergely (2017) Küzdelem a pályán, küzdelem a bíróságokon - Az Egyesült Államok major sportligái mögött húzódó polgári jogi és versenyjogi jogviták. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Guth Ádám (2017) Az "oroszlán társasága" Avagy a gazdasági társasággal kapcsolatos kérdések a Polgári Törvénykönyv szabályozásában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Gyarmati Orsolya Zita (2017) Az Alaptörvény közvetett vagy közvetlen hatása a magánjogra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Györgyisor Melinda Kinga (2017) Vissza a jövőbe : a zálogjog intézménye, különösen az önálló zálogjogra és a különvált zálogjogra tekintettel. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Gál Rita (2017) A házassági vagyonjogi viszonyok rendezése. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

H

Hajdu Edina (2017) A magyarországi felvilágosult abszolutizmus cenzúrarendeleteitől az első sajtótörvényünkig. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Halász Gyula (2017) A licencia szerződések, mint atipikus ügyletek megjelenése a magyar polgári jogi gondolkodásban, különös tekintettel a szerzői jogi felhasználási szerződésekre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hanich Veronika (2017) A vezető tisztségviselő jogi személlyel való egyetemleges felelőssége harmadik személlyel szemben szerződésen kívül okozott károk tekintetében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hazayné Földvári Kinga (2017) Szülői felügyelet gyakorlása és a kapcsolattartással összefüggő kérdések, valamint a közös szülői felügyelet problematikája. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Hegedüs Fruzsina (2017) A bizalmi vagyonkezelés helye a magyar magánjogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Heim Ágota (2017) A házastársak közös vagyonának és különvagyonainak elhatárolása hatályos jogunkban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Herczeg Áron (2017) Hitelbiztosítéki rendszer a Polgári Törvénykönyvben. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

J

Jehoda Péter (2017) Állam a polgári jog területén. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Juhász Dávid (2017) A holokauszt tagadása Magyarországon és máshol. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Jávor Dániel (2017) A kapcsolattartási jog sajátosságai és kiemelt szerepe hazánk családjogi szabályozásában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Jóni Soma (2017) A tulajdonjog átruházása, különös tekintettel az adásvétel különös nemeire. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

K

Karba Noémi (2017) Az asszisztált humán reprodukciós eljárások jogi és etikai kérdései a hazai és a nemzetközi jogban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kazarján Annie (2017) A szerzői jogi eredetiség - jogösszehasonlító elemzés. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kiss Károly (2017) A házasság és az élettársak vagyoni viszonyainak elhatárolása, különös tekintettel a vagyonjogi tárgyú szerződésekre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kollár Terézia Lilien (2017) Az élet védelme az élet kezdetén. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Komjáti Brigitta Mariann (2017) A hagyatéki terhekért való felelősség szabályai a "túlterhelt hagyaték" szempontjából. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kontra Judit (2017) Felelősség a fokozott veszéllyel járó tevékenységért -a gépjárművekkel okozott károkért való felelősség tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Balázs (2017) A közösséget ért jogsértésre alapozott egyéni személyiségvédelem iránti igény szabályozása az új Polgári Törvénykönyven. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Nóra (2017) Az asszisztált humán reprodukció jogi és etikai problémái, különös tekintettel az embrió jogi helyzetére a művi megtermékenyítés során. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kovács Veronika (2017) A személyiségjogok védelme a médiával szemben - különösképpen a becsület és jóhírnév, illetve a képmás és hangfelvétel védelme tekintetében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kárpáti Zsuzsanna (2017) A közös jogkezelés rendszerének átalakulása a független jogkezelés megjelenésére tekintettel. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kókai Dalma (2017) Az élet védelme az élet kezdetén - Abortusz. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kóródi Gergő (2017) Franchise szerződés a kodifikáció tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kósa Szabolcs (2017) A sajtó-helyreigazítási eljárás, különös tekintettel annak bírói gyakorlatára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kövér Zsuzsanna (2017) Sérelemdíj az interneten elkövetett személyiségi jogok védelmére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kőrös Kinga (2017) A túlélő házastárs jogának szabályozása Magyarországon és más európai országokban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

L

Ladányi Marianna (2017) A szabad véleménynyilvánítás és az emberi méltósághoz való jog alapelvének szembenállása a közéleti szereplők eltérő személyiségvédelmének tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Latkóczy Katalin (2017) Az ingatlan-nyilvántartás alapelvi rendszere és érvényesülése a jogi szabályozásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Lehoczki Andrea (2017) Kár, hogy így alakult? Egy nem kívánt gyermek kapcsán felmerülő jogi és erkölcsi dilemmák. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Lukics Lola Dalma (2017) Kereskedelmi szerződések a sportban. Osztatlan képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

M

Majláth Zsófia (2017) A jóerkölcsbe ütköző szerződések, mint a semmis szerződések egyik esetköre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Mocsáryné Tuska Sarolta (2017) A kiskorúak védelme a médiaszabályozásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Móczik Tímea (2017) Kórházból a bíróságra? : Az orvos polgári jogi felelősségének elméleti alapjai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

N

Nádasi Petra Amy (2017) A kiskorúak védelme a médiaszabályozásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Négyesi Szabina (2017) Házassági vagyonjog, különös tekintettel a házassági vagyonjogi szerződésre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Németh Brigitta Ágota (2017) A gyermektelenség csapdájában - A pótanyaságra vonatkozó szabályozások és a szerződések magánjogi dilemmái. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Németh Klára Lujza (2017) Az önvezető autókért való kárfelelősség. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

P

Padányi Nóra (2017) A tőzsde tiltott gyümölcse, avagy a bennfentes kereskedelem és annak szabályozása. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pidl Zita (2017) A szabad felhasználás különlegessége a szerzői jogban avagy kinek "happy" a Happy Birthday? MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pusztai Róbert (2017) A magyar csődeljárás a kezdetektől a hatályos szabályozásig. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Pál-Szántó Ágnes (2017) A jogalap nélküli gazdagodás intézménye a magyar magánjog rendszerében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

R

Reich Bianka (2017) A házasság és az élettársi kapcsolat összehasonlítása : vagyonjogi és egyes családi jogi aspektusok alapján. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

S

Salamin Ágota Szabina (2017) A kiskorúak védelme a médiajogi szabályozásban és a hatósági jogalkalmazásban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Sebők Róbert (2017) A felhasználási szerződések, különös tekintettel a szoftver felhasználási szerződésre. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Simon Anna (2017) Gyermekek jogainak érvényesülése a betegjogok területén : gyermekcipőben járó egészségügy. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Stark Ádám Gusztáv (2017) Az üzletrész átruházás egyes kérdései, különös tekintettel az elővásárlási jogra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Suba Réka Petra (2017) Közszereplők személyiségi jogainak védelme a becsület és jóhírnév vonatkozásában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szabadkai Dániel (2017) Gondolatok az önálló zálogjog újraszabályozása kapcsán. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szabó Alexandra (2017) A sérelemdíj múltja és jelene, különös tekintettel a munkajogban megjelenő jogvitákra. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szalai Boglárka (2017) A közszereplők hírnévvédelme a médiában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szamosi Szandra Petra (2017) A zene útjai a jog skáláján. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szentkirályi Orsolya (2017) A pezsgők eredetvédelme. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szilvási Nóra Lilla (2017) Magyar szárnypróba a drónszabályozás "egén" - a pilóta nélküli légi járművek civil alkalmazásának személyiségvédelmi és felelősségi kérdései a készülő reguláció tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szilák Emese Sarolta (2017) A család, mint jogi fogalom változása : a jog reflexiója a hagyományos családmodell válságára. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Szita Natasa (2017) En garde?- A vállalatfelvásárlások és az azok elleni védekezési módszerek. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

T

Takács Tímea (2017) Azonos nemű partnerkapcsolatok a családi élet felé? : Az irányvonalak alakulása itthon és Európában. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tengerdi Márton Antal (2017) Védjegy típusok, valamint a védjegyoltalom szerepe a bírósági gyakorlat tükrében. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tiborcz Zsófia (2017) A fővárosi tömegközlekedés szabályrendszere, különös tekintettel a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tevékenységére. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tyukász Balázs (2017) A házassági és élettársi vagyonjogi viszonyok hasonlóságai és különbségei. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Dominik (2017) A belföldi és nemzetközi közúti árufuvarozás jogi szabályozása és bírói gyakorlata. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Tóth Tamás (2017) A közbeszerzési szerződés megkötésének és módosításának szabályai. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

V

Vincze Gréta (2017) A gyerekvédelem és a social media világában megvalósuló gyermekek közötti cyberbullying. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Vékony Máté Balázs (2017) Cselekvőképességet részlegesen korlátozó és a cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság egyes kérdései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

W

Weisz Tünde (2017) A termékfelelősség jogintézménye mint a károsult fogyasztó érdekvédelmi eszköze. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Weninger Kata (2017) A gyermekek védelme a médiával szemben hazánkban. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Ó

Ónodi Csaba (2017) Az elektronikus úton kötött szerződések egyes kérdései. MA/MSc, Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A lista elkészítésének dátuma 2024. July 5. 19:48:44 CEST.